بررسی اثربخشی سکوهای شبکه های اجتماعی بر کودکان مبتلا به ADHD (مورد مطالعه: دانش آموزان دبستان پسرانه دوره دوم منطقه 4 تهران)
کد مقاله : 1054-6MEDUCT
نویسندگان
محمدمهدی نامی *، لیلی آریاتبار
دانشگاه فرهنگیان- پردیس شهید چمران
چکیده مقاله
در این پژوهش، به منظور بررسی میزان اثربخشی رسانه‌های اجتماعی بر کودکان مبتلا به ADHDاز روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده شده است. ابتدا از میان مناطق آموزشی شهر تهران منطقه 4 به صورت تصادفی انتخاب و سپس از منطقه منتخب، دانش آموزان مبتلا به ADHD در دو دبستان پسرانه دوره دوم انتخاب شدند. از میان آنها به صورت تصادفی 40 نفر انتخاب و به دو گروه مساوی (هر گروه 20 نفر) تقسیم و پرسشنامه مدنظر توسط دانش آموزان تکمیل گردید. یک گروه به حکم قرعه به عنوان گروه آزمایش و گروه دوم به عنوان گروه گواه تعیین گردید. در هر گروه یک نفر پاسخنامه باطله تحویل داد. بدین ترتیب محاسبه پارامترهای آماری بر اساس دو گروه 19 نفره انجام شده است. پروتکل درمانی روی گروه آزمایش اجرا شد؛ اما گروه گواه، آموزشی در این زمینه دریافت نکرد. اعتبار پرسشنامه توسط پژوهشگر به روش آلفای کرونباخ 82/0 به دست آمد.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد تغییری در نمرات مؤلفه‌های عملکرد فردی، مدیریت زمان، روابط خانوادگی، سرگرمی و روابط اجتماعی پیش و پس از مداخله در میان افراد گروه گواه دیده نمی شود؛ اما در میان افراد گروه آزمایش بهبود نمرات مؤلفه های مذکور پس از مداخله و پروتکل درمانی قابل مشاهده است. گذراندن وقت در طبیعت، سپری کردن زمان با دوستان و خانواده، مدیریت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی و شرکت در فعالیت های گروهی می تواند جایگزین سالمی برای استفاده کودکان مبتلا به ADHD از رسانه‌های اجتماعی باشد.
کلیدواژه ها
شبکه‌های اجتماعی، مسائل کودکان، اختلال نقص توجه و بیش فعالی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی